Annons
Nöje

Artistens låt ratades i mellon

Publicerad 14 februari 2017
Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, SMÅLANDSPOSTEN

I Vida Arena på lördag blir Owe Thörnqvist Melodifestivalens äldsta deltagare någonsin. Bara några veckor innan sin 88-årsdag gör han debut som artist i Melodifestivalen. Under 1960-talet var Owe Thörnqvist med som låtskrivare till tre låtar i tävlingen, bland annat till Monica Zetterlund.

Han tävlar i Växjö med den egenskrivna låten "Boogieman Blues", som beskrivs "som en upptempo så kallad blues-tolva med markant rockabillysväng". Låten skrevs bara några timmar innan deadline efter att ha fått frågan om medverkan sent. Men låten var inte den första förslaget han skickade in berättar han för Aftonbladet. Hans första låt "Kämpa på och Kom igen" ansågs för politisk.

Annons

– Den handlade om Trumpifikationssyndromet, hotfulla grannar i Öster, Moder Sveas harm och darrande barm. "Att gå till Nato och FN är påtänkt lite sent, och 'Gotland yard' som värn är kanske lite klent" och så vidare, säger Owe Thörnqvist i Aftonbladets TV-bilaga.

LÄS OCKSÅ

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons