Annons

Åtalade efter tågklotter

Publicerad 15 april 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Polisen beslagtog närmare 70 sprayburkar, handskar och munskydd efter att flera personer hade klottrat på järnvägsvagnar på Regementesgatan den 14 mars i år. Saneringskostnaderna landade på 15 000 kronor. Nu åtalas tre personer, misstänka för bland annat grov skadegörelse, skriver Smålandsposten.

En 29-årig man är huvudmisstänkt för brottet och sitter häktad på grund av risk för fortsatta brottslighet. Förutom misstankarna om grov skadegörelse är han också misstänkt för andra fall av skadegörelse på en dörr och en garagelänga. Där landade saneringskostnaderna på 57 000 kronor.

Annons

Förutom den huvudmisstänkta mannen är en 22-årig man åtalad för hot mot tjänsteman, brott mot knivlagen och vapenbrott efter att han hotade en väktare samt bar tårgasspray och ett knogjärn.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons