Annons

Åtalas för explosioner vid polisstation i Växjö

Publicerad 18 mars 2018
Polisstationen i Dalbo efter explosionerna.
Polisstationen i Dalbo efter explosionerna.Foto: Carl Carlert

Den 29 oktober i fjol attackerade en 21-årig man Dalbos polisstation i Växjö. Han kastade en tänd smällare som exploderade och medförde omfattande skadegörelse på byggnaden.

Han ska också ha placerat en tänd smällare som exploderade nära husväggen och kastat en sten genom fönstret. Det blev skador för nästan 29 000 kronor i samband med explosionerna. Nu åtalas 21-åringen, som erkänner brott.

Annons

Han misstänks även för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Den 11 januari ska han ha haft en så kallad försvarspenna, som var ägnat som vapen vid brott mot liv eller hälsa, på Oxtorget i centrala Växjö, står det i åtalet.

Dessutom åtalas 21-åringen för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott efter att ha kört personbil i slutet av januari i år trots att han använt narkotikaklassade tramadol.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons