Annons

Åtalas för kidnappning i Växjö

Växjö • Publicerad 11 maj 2018
Foto: Smålandsposten

Under natten till den 3 februari i år tvingades en man in i en bil på Ulriksbergspromenaden i Växjö. Under pistolhot klev han in i bilen, där hans händer tejpades ihop och ögonen tejpades för. Nu har en 19-årig man åtalats för olaga frihetsberövande, rån, grovt olaga hot och bedrägeri.

Genom våld och hot om våld ska flera personer ha tvingat till sig mannens mobil, 4 700 kronor i kontanter och en lånad bil.

Annons

De ska ha hållit en kniv mot mannens hals och slagit flera knytnävsslag mot huvudet och kroppen samt slag mot huvudet med en vapenkolv. Dessutom stack de en kniv i benet på målsäganden för att han skulle uppge var bilen stod.

Gärningsmännen ska också ha tvingat offret att lämna ut sin kod till kontokortet genom att sticka honom flera gånger med en kniv i låret. Vid en bankomat på Samarkand i Växjö kunde gärningsmännen också ta ut 2 200 kronor.

Den åtalade 19-åringen förnekar brott.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons