Annons

Åtta mål senast – nu ska Växjö DFF bli mer effektiva

Publicerad 12 februari 2016

Växjö DFF körde över Halmia med 8–1 i säsongens första träningsmatch. Trots det tycker tränaren Pierre Persson att effektiviteten kan bli bättre.

– Det är en viktig del som vi kommer att jobba hårt med framöver, att få en bättre träffprocent på antalet målchanser vi skapar.

Annons

Att utnyttja lägena kommer att bli mycket viktigt när elitettan väntar kommande säsong. Antalet chanser kommer troligen att sjunka ordentligt och då gäller det att vara kall när drömläget uppstår.

– Vi måste helt klart jobba med det. Vi har unga spelare också och de får erfarenhet för varje vecka som går.

I morgon lördag väntar ännu en träningsmatch för Växjö DFF. Motståndare är division 1-laget Westbo. Matchen spelas utomhus på Sportfältet på Teleborg.

Det blir Växjödebut för målvaktsvärvningen Jennie Svärd-Husu. Truppläget ser ljust ut. Lisa Elg och Elin Stern saknas i lördagens match. Jonna Ståhl vilas eventuellt. Mikaela Almgren har tränat för fullt i en vecka efter sjukdom och Venera Rexhi är också tillbaka i full träning efter känningar. Dessutom har Frida Mattsson plockat av sitt knäskydd och mittbacken är strax tillbaka i full träning.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons