Annons

Bakläxa efter klagomål i Växjö

Växjö • Publicerad 13 maj 2018
Foto: Smålandsposten

Boende precis vid Norrleden i Växjö har klagat på ökat trafikbuller från den stora vägen. Men varken Växjö kommun, Trafikverket eller Länsstyrelsen har gett gehör för klagomålen. Det har dock Mark- och miljödomstolen som gav familjerna rätt i en bedömning som kom i januari.

Därför är frågan tillbaka hos miljö- och hälsa som ombett Trafikverket att komma in med nya beräkningar av trafiken, bullret och bullerskydd. Dessa har beräknats på att bullerplanken ska vara två meter, något som grannarna ifrågasätter. De menar nämligen att bilarna syns över planket. Vilket i sin tur gjort att Trafikverket måste komma med nya beräkningar.

– Vi behöver en komplettering av Trafikverket, säger miljö- och hälsoskyddsinspektören Anna Hjalmarsson till Smålandsposten. Läs mer och se bild här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons