Annons

Barn fick sex gånger för hög dos

Publicerad 1 mars 2017
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten

Region Kronoberg har gjort en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). På en av länets akutmottagningar fick ett litet barn för hög dos bedövningsmedel. Det ska röra sig om en sex månader gammal bebis i Växjö.

Flickan ska ha fastnat med ena tummen i en plastleksak och fick åka in till sjukhus, där en läkare lämnade en muntlig ordination av ett morfinpreparat. Barnet ska dock ha fått en ungefär sex gånger för hög dos. Det upptäcktes snabbt och barnet ska ha fått motgift och fick stanna kvar för observation.

Flickan kunde skrivas ut efter ungefär fem timmar och inga ytterligare besvär upptäcktes. Kliniken ska enligt Region Kronoberg ha sett över sina rutiner och vidtagit förebyggande åtgärder. Sedan tidigare har flickans mamma anmält händelsen till IVO.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons