Annons

Bärsärk slipper fängelse - på grund av jobbet

Publicerad 10 februari 2016
Foto: Nils Lindgren, Smålandsposten
Foto: Nils Lindgren, Smålandsposten

En 30-årig man dömdes under onsdagen till samhällstjänst i 120 dagar för grov skadegörelse. Om han hade fått en fängelsedom hade han dömts till fyra månader men enligt domen har mannen uppgett att han kommer förlora jobbet vid fällande dom. Tingsrätten skriver att uppgifterna beaktas och att han därför får en villkorlig dom i kombination med samhällstjänst.

Det var i januari förra året, efter ett bråk med sin flickvän som den 30-årige mannen tog sig in i en villa på Öster i Växjö. Ägarna till bostaden ska vid tidpunkten ha varit borta på semester. Han gick bärsärk inne i villan genom att gå loss på det mesta i huset. Bland annat ska väggar, inredning, glas och hemelektronik ha förstörts. Förutom samhällstjänst ska mannen också betala ut skadestånd till villaägarna. Enligt domen var bostaden i stor omfattning vandaliserad och föremål för minst 178 000 kronor förstördes.

Mannen är tidigare ostraffad och säger själv att han inte minns så mycket av händelsen. Han ska även under kvällen ha druckit en hel del vin och likör.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons