Annons

Basketklubb lämnar Araby efter trakasserier

Publicerad 9 november 2016
Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten
Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten

Basketklubben Växjö Ravens lämnar Araby Park Arena efter trakasserier mot klubbens aktiva, skriver Smålandsposten. Efter bråk, stölder av utrustning och cyklar men även smällare som ska ha kastats efter spelare, tränar klubben numera i Teleborgshallen. Matcherna kommer också att spelas där.

– Många har fått smällare kastade efter sig, när de lämnat hallen efter träningar och matcher. Jag har själv utsatts fler gånger, säger en aktiv, som vill vara anonym, till Smålandsposten.

Annons

Klubbens vice ordförande Henrik Forsman ger två förklaringar till flytten.

– Det ena skälet till att vi ville byta lokal var att golvet var bättre lämpat i Teleborgshallen. Men det andra skälet var stöket runt Araby Park. Det har varit en allmänt otrevlig stämning med allt i från glåpord till smällare och raketer efter spelare, säger han till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons