Annons

Bästa rundan och Björks första vinst

Alexander Björk från Växjö Golfklubb är en vinnare på Europatouren. Han vann Volvo China Open efter en otrolig finalrunda.
Peking • Publicerad 2 maj 2018
Foto: Ana Osap, Smålandsposten

Få trodde på Växjöseger i Kina efter Björks 66, 72 och 67 slag under de tre inledande rundorna. Men i söndagens runda när allt skulle avgöras drog han till med 65 slag. Den fina avslutningsrundan följdes av nervös väntan på övriga startfältet, men totalt 18 under par räckte till vinst.

– Sett till omständigheterna är det absolut bästa rundan i min karriär. Jag har känt att jag varit nära några gånger tidigare och kunnat spela bra på en söndag i de sista bollarna där jag varit med och huggit. Det handlar mycket om att släppa rädslan att förlora och verkligen ta fram viljan att vinna och det tycker jag att jag gjorde nu, säger Alexander Björk till Smålandsposten.

Annons

Vinsten gav en segercheck på 4,5 miljoner kronor. Segern innebär också att Växjögolfaren klättrar på rankingen Race to Dubai. Enligt Alexander Björk var det främst det långa spelet som låg bakom hans fina tävling i Kina.

– Puttningen sett över fyra rundor har varit ganska medioker, men det långa spelet har varit extremt bra. Då blir det låga scorer även om man inte sätter alla chanser man har, säger Alexander Björk till Smålandsposten.

Den färske vinnaren på Europatouren tävlar utanför London kommande helg. Där väntar lagtävlingen GolfSixes där 16 olika tvåmannalag spelar matchspel. Alexander Björk bildar ett svenskt par med Joakim Lagergren.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons