Annons

Batterifabrik byggs i Växjö

Publicerad 9 juni 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

Växjöbaserade Micropower ska bygga en ny fabrik för batterimoduler i Växjö. Enligt ett pressmeddelande ska företaget bredda sin verksamhet i en ny fabrik på Arabygatan. I och med den nya satsnningen kommer också ett 30-tal personer att nyanställas i företaget. I fabriken ska batterimoduler med litiumjon-celler tillverkas, en energieffektivare typ av batterier.

– Batteriproduktionen kommer att komplettera vårt befintliga produktsortiment på ett bra sätt då vi nu kommer att kunna erbjuda en total energilösning för kunden. Vi räknar med att komma igång med produktionen i den nya fabriken efter sommaren och rekryterar just nu för fullt, både produktionspersonal och tjänstemän, säger Patrik Alvånger, projektansvarig på Micropower, i ett pressmeddelande.

Micropower har sitt huvudkontor med utveckling, tillverkning och försäljning i Växjö, men finns också i Finland, Tyskland, Kina och USA. Av företagets omkring 200 anställda arbetar ungefär 140 personer i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons