Annons

Bättre förtroende - men mer narkotika

Publicerad 29 april 2016
Foto: Petronella A Lindgren, Smålandsposten
Foto: Petronella A Lindgren, Smålandsposten

De två första månader av Arabysatsningen är snart avklarade. Ett av målen var att skapa ett förtroende bland invånarna, vilket Admir Smailagic, polisinsatschef tycker att de har lyckats med.

– Vi upplever att vi har folket med oss och att attityden sakta men säkert börjar skifta, säger han till Smålandsposten.

Annons

Under insatsen har polisen beslagtagit stora mängder narkotika och polisen upplever att narkotikaproblemet kräver mycket tid av de som arbetar med Arabysatsningen. Runt ett kilo cannabis och mindre mängdes av andra preparat finns numera i polisens ägor. Under insatsen har polisen märkt att heroinet har blivit allt vanligare i stan.

– Heroin finns nu i förhållandevis stor utsträckning och det är förstås oroväckande. De personer som vi har träffat på med heroin har varit från 25-årsåldern och uppåt, säger s.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons