Annons

Bebisrekordet - en utmaning

Publicerad 2 mars 2017
Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN

2016 blev ett rekordår för Växjös förlossningsavdelning. Totalt föddes 2260 spädbarn på lasarettet i fjol, vilket var nästan 200 fler än året innan.

På grund av bebisrekordet kommer Vårdförbundet träffa förlossningsavdelningens ledning och centrumchef Annika Hull Laine för att diskutera arbetsmiljön på förlossningen. Förbundet vill också prata om förlossningens lokaler.

Annons

– Det går mycket fortare än vi trott och det ställer stora krav på oss. Vad gäller vakanserna och hyrpersonalen kan jag inte säga så mycket i dag. Vi är mitt uppe i planeringen för hur vi ska kunna minska på behovet av hyrpersonal, säger Annika Hull Laine till Smålandposten.

Annika Hull Laine berättar också att lokalfrågan är en stor utmaning på hela sjukhuset men att det inte blir aktuellt med nya lokaler innan 2020. Läs mer om det här.

LÄS MER

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons