Annons

Bedragare åkte taxi - från Växjö till Vänersborg

Publicerad 23 maj 2017
Foto: Paul Madej, Barometern
Foto: Paul Madej, Barometern

Två män, 54 och 19 år gamla, har dömts till fängelse i ett år respektive ett halvt år för olovlig körning, grovt bedrägeri och bedrägeri i tio respektive sju fall. Den 3 mars i år tog männen varsin taxi till Vänersborg för att köpa en bil. En av dem tog en taxi från Växjö, vilket är en resa på över 25 mil, och den andre åkte från Varberg. Taxiresorna skulle betalas på faktura av ett bilförmedlarföretag, som inte existerar, skriver TTELA.

Under tre nästkommande dagarna bodde de flott på hotell och åkte taxiresor i området, vilket sattes upp på blufföretaget. Totalt uppgick kostnaderna för taxiresorna och hotellvistelserna på över 50 000 kronor.

På varsitt håll gjorde de också bilaffärer på totalt 345 000 kronor, pengar som bilförsäljarna aldrig fick. Sedan försökte de nu dömda männen att sälja vidare bilarna, men köparna anade oråd, skriver TTELA.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons