Annons

Bedragare i Växjö

Publicerad 11 juli 2017
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Under tisdagseftermiddagen ringde en man och en kvinna i 40-årsåldern på hos Växjöbon Helena Johansson. Paret sa att de kom från länsstyrelsen och att de skulle omhänderta hennes hundar, något som inte stämd, skriver SVT Nyheter Småland. Nu sprids en varning för bedragarna i sociala medier, bland annat i Växjögruppen på Facebook, där tusentals personer är med.

När Helena Johansson bad paret att visa deras tjänstelegitimation vägrade de och istället hotade de med att anmäla henne till polisen.

Annons

– Jag tror de har spanat och sett att jag har valpar hemma. Det är valpexplosion nu på sommaren och jag vill att alla hundägare ska vara försiktiga, säger hon till SVT Nyheter Småland.

Både mannen och kvinnan ska ha varit finklädda. Mannen hade en ljus finkava och skjorta medan kvinnan enligt beskrivningen ska ha varit klädd i mörk kavaj och kjol.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons