Annons

Beslut om bostadsförsäljning dröjer

Publicerad 16 februari 2016
Foto: Hilda Frankki, Smålandsposten
Foto: Hilda Frankki, Smålandsposten

Oppositionen satte käpparna i hjulet för blågrönas förslag om en försäljning av 2069 av Växjöbostäders lägenheter under dagens kommunfullmäktigemöte. Efter fem timmars debatt om försäljningen vann Socialdemokraterna och Vänsterpartiets förslag om återremiss. Det innebär att frågan istället kommer avgöras den 15 mars.

Blågrönas förslag om försäljning fick 31 röster vid voteringen mot 25 röster för en återremiss. För att en sådan ska bli av behövdes en tredjedel av rösterna, vilket förslaget alltså fick och beslutet skjuts därmed upp till nästa fullmäktige. Förutom S+V-förslaget lämnade även Sverigedemokraterna in ett förslag om återremiss. I en omröstning mellan förslagen vann det förstnämnda och remissen sker utifrån deras förslag.

Annons

Av de 2069 lägenheterna planeras det vara 659 studentlägenheter, något som upprört Linnéstudenterna. Vxonews.se har tidigare kunnat rapportera om att en eventuell försäljning av studentbostäder skulle innebära att Linnéstudenterna kan avbryta samarbetet med kommunen om att bli Årets studentstad 2018-19.

– Vi tror inte att Växjö kan utvecklas till en bra studentstad om beslutet om utförsäljningen går igenom. Då ser vi inga möjligheter att jobba vidare med Växjö kommun inför studentstadsutmärkelsen, sa studentkårens ordförande Daniel Svedbjörk i ett pressmeddelande då.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons