Annons

Beslut om delade hyreskontrakt i Växjö

Publicerad 9 mars 2017
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

VKAB har utrett förutsättningarna för delade hyreskontrakt i Växjö. Det innebär att två personer kan del en lägenhet men ha separata hyreskontrakt, vilket gör att om en person vill flytta ut kan den andra personen bo kvar. Förslaget kom i en motion från Ola Palmgren (S) och Emelie Öberg (S).

Nu står det dock klart att det inte blir några delade hyreskontrakt. Anledningen är att det saknas större lägenheter och underskottet skulle bli ännu större om lägenheter byggdes om till delade boenden.

– Det finns krav på brandregler i sådana här boenden vilket kräver att vi bygger om befintliga lägenheter. Bostadsbolagen har däremot fått uppdraget att vid nybyggnation ha förslag om delade hyreskontrakt i beaktning, säger Peter Lange, vice vd VKAB, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons