Annons
Växjö

Beteendet i Växjö kartläggs

Växjö • Publicerad 26 april 2018
Foto: David Elg

För att få en bättre överblick av hur invånarna och besökare rör sig i Växjö centrum, hur länge de stannar och hur antalet besök förändras över tid, kommer kommunen tillsammans med Citysamverkan att genomföra kundflödesmätningar. Med hjälp av Wi-Fi-teknik kommer kundflödet att mätas under tre år.

– Det här kommer att ge en mycket bra grund för den fortsatta diskussionen kring etableringar och ombyggnationer i centrum, säger Joachim Widerstedt, ordförande i Växjö Citysamverkan, i ett pressmeddelande.

Annons

Mätningarna genomförs genom att Wi-Fi-signaler fångas upp i mobiltelefoner. Besöksflödena mäts anonymiserat och inte på individnivå och mätmetoden har ett godkännande från Datainspektionen. Mätningarna kan göras både i utomhus- och inomhusmiljö, skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande.

- Växjö växer och förändras snabbt och för att kunna bibehålla och öka attraktionskraften i Växjö centrum är det viktigt att vi har bra besöksflödesdata att basera utvecklingsarbetet på, säger Kristina Thorvaldsson, projektledare stadsutveckling på Växjö kommun, i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons