Annons

Betygen inför kvartsfinalen

Publicerad 17 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Dags för match ett mellan Linköping och Växjö Lakers. Vi har satt betyg på lagdel för lagdel och det ger en knapp vinst till Växjö Lakers. Se också en intervju med Växjö Lakers tränare Sam Hallam.

[kg37u8bs]

Annons

Målvakterna

Linköping

David Rautio/Marcus Högberg

Kommentar: Linköpings målvaktspar har sannerligen delat på sysslan under grundserien. Rautio stod i 1590 minuter. Högberg stod i 1581 minuter. Det är väldigt svårt att avgöra vem som blir förstavalet och jag tror inte att det är positivt när det är dags för slutspel.

Betyg: 3

Växjö Lakers

Cristopher Nihlstorp/Stefan Steen

Kommentar: Nihlstorp vann Calder Cup med Texas Stars våren 2014 och SM-guld med Växjö Lakers våren 2015. Han är ett monster när det är dags för avgörande matcher, men kan se smått oinspirerad ut annars. Grundserien var allt annat än bra. Däremot lyfte han sig tillsammans med försvaret i jakten på slutspel och det bådar gott inför det som komma skall.

Betyg: 4

Backarna

Annons

Linköping

Junland/Forsling, Billins/Rahimi, Dahlström/Karlsson

Kommentar: Väldigt mycket handlar om Jonas Junland och Daniel Rahimi när man pratar om Linköpings defensiv, men deras backpartners måste också hyllas ordentligt. Chad Billins, ny från Luleå, vann plus/minus-ligan i grundserien med samma resultat som Robert Rosén. JVM-backen Gustav Forslind har gjort en fantastiskt bra säsong och är en framtida NHL-spelare.

Betyg: 4

Växjö Lakers

Heikkinen/Murphy, Laakso/Varakas, Lundgren/Rosén

Kommentar: På pappret finns här allt som behövs på sex backar, men på isen har vi inte sett det hittills. Nu verkar Sam Hallam ha valt Illkka Heikkinen som partner till Cory Murphy och de måste lyckas för att Växjö Lakers ska kunna försvara guldet. Dessutom måste Teemu Laakso hålla sig skadefri i det andra backparet.

Betyg: 3

Kedjorna

Linköping

Annons

Hardt/Persson/Little, Rakhshani/Roe/Gordon, Sörensen/Fogström/Lilja, Törnqvist/Karlsson/Andersson

Kommentar: Linköping tappade otroligt mycket spets inför den här säsongen, men lyckades hitta nya guldkorn i Gordon och Roe. Har en forwardsuppsättning som är väldigt lik Växjö Lakers på pappret, med två tydliga toppkedjor. Rhett Rakhshani blir en nyckelspelare. Lyckas han lyfta sig lika mycket som för ett år sedan kan han spela en avgörande roll.

Betyg: 4

Växjö Lakers

Gynge/Rosén/Reddox, Salminen/Hennessy/Kiiskinen, Leino/Hillding/Lundh, Johansson/Josefsson/Rydahl

Kommentar: Med värvningarna av Salminen och Leino har Växjö Lakers breddat sin offensiv ordentligt. Framåt tycker jag att man är bättre än när slutspelet drog i gång för ett år sedan. Defensivt är jag mer tveksamt. Jani Lajunen har varit saknad under grundserien och saknaden kommer inte att bli mindre i slutspelet.

Betyg: 4

Tränarna

Linköping

Dan Tangnes

Annons

Kommentar: Den norske skåningen har verkligen gjort en stark debutsäsong som huvudansvarig tränare i Linköping. Nu väntar något helt nytt, att vara huvudansvarig i ett slutspel.

Betyg: 3

Växjö Lakers

Sam Hallam

Kommentar: I Växjö Lakers bås finns en tränare som redan visat att han kan coacha ett lag till guld. Har nu också fått verktygen på isen och vinner duellen mellan de två 79:orna i båset.

Betyg: 4

Linköping: 14

Växjö Lakers: 15

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons