Annons

Betygen på alla Lakersspelare

Publicerad 10 mars 2017
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Växjö Lakers är vinnare av SHL:s grundserie. VXOnews har satt betyg på samtliga spelare. De som bedöms har gjort över 20 matcher.

Målvakter

Annons

Viktor Andrén - 3

Har gjort en riktigt bra debutsäsong i SHL. Fick starta i 23 matcher och det var nog ungefär det alla räknat med.

Joacim Eriksson - 4

Fick en riktigt tuff start. Har varit strålande efter årsskiftet. Statistiskt ser det inte lysande ut, men lyftet ger ett högt betyg. Given etta i slutspelet.

Backar

Calle Rosén - 4

Var redo för nästa steg - och har tagit det. Har bildat ett av SHL:s bästa backpar med Philip Holm. Troligen finns mer att hämta offensivt.

Philip Holm - 4

En riktig succévärvning som tagit stora steg och dessutom blivit landslagsman. Tog dessutom hem plus/minus-ligan i SHL.

Cory Murphy - 3

Annons

19 poäng på 48 matcher och en mycket bättre säsongen än 15/16. Det lär dock bli sista slutspelet för Cory Murphy.

Eric Martinsson - 3

Har missat tio matcher på grund av skador. Har enormt höga toppar, men fortfarande lite för många dalar. Ska bli otroligt spännande att följa i slutspelet.

Nick Bailen - 3

Sen värvning som gjort stor skillnad offensivt. 14 poäng på 20 matcher.

Oliver Bohm - 3

Har fått mycket istid i slutet av säsongen på grund av skador och har gjort det bra. En riktigt nyttig spelare som har kapacitet att växa.

Linus Högberg - 3

Junior som fick spela mycket i början av säsongen. Har en mycket spännande tid framför sig.

Arvid Lundberg - 3

Annons

Ännu en mycket bra värvning. Nära ett högre betyg för sitt fina jobb i defensiven. En viktig anledning till Växjö Lakers fina boxplay.

Forwards

Robert Rosén - 3

Ingen toppsäsong av Rosén. Har gjort 26-25-44-39-27 poäng under sina fem grundserier i klubben. Potential att växa i slutspelet.

Olli Palola - 5

Landade på 48 poäng, 21 mål och 27 assist. Det är klubbrekord för en SHL-säsong i Växjö Lakers. Hade det jobbigt under året i KHL, men har visat varför han är dubbel poängkung i finska ligan.

Dennis Everberg - 4

Riktigt bra under stora delar av säsongen och bidrar med sitt hårda slit. 18+19 och 37 poäng är också väl godkänt. Kommer att bli en nyckelspelare i slutspelet.

Tuomas Kiiskinen - 3

Ännu en mycket stabil säsong. Kiiskinen har gjort 36-30-32 under sina år i Växjö Lakers. Har också levererat i slutspelet tidigare.

Annons

Emil Pettersson - 5

Kom in halvvägs i säsongen och har gjort 26 poäng på 27 matcher. En viktig anledning till det stora lyftet och det ska bli mycket intressant att följa honom både i slutspelet och nästa säsong.

Ville Leino - 2

Högt upp i den interna poängligan, men känslan är att det finns mycket mer att hämta.

Adam Brodecki - 3

En riktigt fin värvning. Har spelat samtliga matcher och skrapat ihop 19 poäng. Det är personligt rekord i SHL och ett stort steg framåt jämfört med förra året i Brynäs.

Erik Josefsson - 4

Har precis avslutat nionde säsongen i klubben och känslan är att han har tagit ett steg varje säsong. 18 poäng är personligt rekord och +16 är det överlägset bästa han noterat i plus-minus.

Pontus Netterberg - 3

Stekhet på försäsongen, mindre istid och svalare första halvan av säsongen och nu på väg uppåt. Klart godkänd säsong som helhet och ett hot när han är på isen.

Annons

Geoff Platt - 3

Hann göra tio mål på 25 matcher innan han återvände till KHL. Det gick bra utan honom också.

Liam Reddox - 2

Ingen supersäsong av lagkaptenen som också haft en hel del skadeproblem. 13 poäng är sämsta siffran under sex år i klubben.

Josh Hennessy - 2

Användbar spelare som har haft det tufft. Har egentligen haft det sedan det fina halvåret under guldvåren. Slutspelet lär bli sista uppdraget i klubben.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons