Annons

Bil stals efter provkörning

Publicerad 9 maj 2016
Bilen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Smålandsposten

En bil till ett värde av cirka 390 000 kronor har stulits från Holmgrens bil i Växjö. Stölden inträffade någon gång mellan den 30 april och den 2 maj. Det rör sig om en ny Nissan NP300 Navara Double Cab 2.3 dCi Tekna.

Bilen provkördes av en kund klockan två på eftermiddagen den 30 april och kunden lämnade sedan tillbaka nycklarna i nyckelinkastet samma kväll.

Annons

– Anmälan kom in till oss den 6 maj. Holmgrens bil har berättat att de lånade ut bilen för provkörning till en kund den 30 april, som skulle ha den till den 3 maj. Men kunden berättar att han hämtade nycklarna den 30 april, och lämnade tillbaka bilen samma kväll. Det finns en anmälan om olovligt förfogande uppe, men det finns ingen misstänkt för brottet, säger Henrik Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Kunden som provkörde bilen ska förhöras. Enligt uppgifter på sajten larmtjanst.se ska nyckelinkastet på Holmgrens bil i Växjö ha varit manipulerat och flera andra nycklar ska också saknas.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons