Annons

Bilist prejades i polisjakt - körde i 180 km/h

Växjö • Publicerad 21 maj 2018

I december skulle polisen stoppa en bil vid Norremark i Växjö. Men den 40-årige föraren valde att försöka fly, vilket blev starten på en fyra mil lång polisjakt där föraren både krockade och blev prejad. Nu har mannen dömts för vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han ska betala 8 500 kronor i dagsböter.

Den alkohol- och narkotikapåverkade mannen blev jagad av flera patruller i mycket höga hastigheter, bland annat förbi skolan i Rottne där elever befann sig på vägen. Enligt poliserna ska han vid flera tillfällen kört i nära 180 kilometer i timmen.

40-åringen ska också ha kört på en polisbil som ställt sig i vägen i Rottne innan polisjakten avslutades i Braås. Den nu dömde mannen ska ha valt att stanna efter att en av polisbilarna prejat bilen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons