Annons

Mindre lägenheter ska locka förstagångsköpare

Publicerad 10 februari 2016
Foto: Riksbyggen
Foto: Riksbyggen

På västra stationsområdet i Växjö ska nya lägenheter byggas. Riksbyggen planerar två olika bostadsrättsföreningar med 79, respektive 54 lägenheter varav den ena bostadsrättsföreningen riktar sig till en yngre målgrupp. Lägenheterna där är ett "Steg ett-koncept" som har färre kvadratmetrar och blir då billigare att köpa.

– Det blir lite lättare för förstagångsköpare att köpa en bostad för det blir lite billigare, säger Eric Melkersson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Växjö.

Annons

Men vad priset slutligen hamnar på är inte fastställt ännu. De som har anmält sitt intresse är både blivande Växjöbor och en del hemvändare. Men majoriteten bor redan i stan.

Lägenheterna ska vara klara för inflyttning under 2018 och försäljningen är än så länge bara i startgroparna, men redan nu är söktrycket stort.

– Just nu har jag 117 personer i kö och det ökar med fem till tio personer varje dag så det är ett jättestort intresse, säger Eric Melkersson.

Han tror att läget på lägenheterna kan vara en av anledningarna till att många är intresserade. Men en minuts gångväg till city och Växjösjön och Bokhultet nära inpå tror han lockar många.

– Jag tror att det är därför som folk är på hugget på de här lägenheterna.

Det är inte bara den yngre generationen som är intresserade av steg-ett lägeheterna. Även äldre människor har hört av sig. Eric Melkersson beskriver att en del som hört av sig har sommarstugor på landet och kan tänka sig att bo i en lite mindre lägenhet under ena halvan av året.

– Det färre människor som befinner sig mitt i livet som väljer just dom. Där har vi istället ett ökat intresse för den andra bostadsrättsföreningen. Det är fantastiskt kul att folk är så positiva till det här, säger han.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons