Annons

Biltjuvar på turné

Publicerad 4 april 2017
Foto: Paul Madej, Barometern
Foto: Paul Madej, Barometern

Tidigt på tisdagen upptäcktes ett inbrott på en byggarbetsplats på Stinavägen i Växjö. Tjuvar ska ha tagit sig in på bygget och stulit ett par bilnycklar från ett nyckelskåp. Sedan ska de ha tagit en vit Ford Ranger som tillhör Skanska och forcerat grindarna med. Bilen hittades senare i Tingsryd men för tjuvarna var det inte över där.

Smålandsposten rapporterar att bilstölden i Växjö var starten på en stöldturné. Enligt tidningen ska två andra bilar ha stulits från Carlqvists bil.

Annons

– Där här tjuvarna klippt upp ett gallerstaket och sedan har man forcerat en grind. Inne på området har det stått två bilar som tyvärr hade nycklarna kvar i. Sen behöver man väl inte vara Sherlock Holmes för att koppla ihop de här två brotten, säger Alexander Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare, till Smålandsposten.

Tjuvarna ska ha brutit upp en container och stulit en större mängd däck. Läs mer om händelserna här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons