Annons

Blågröna gör storsatsning för mångmiljoner

Publicerad 26 oktober 2017
Foto: David Elg, Smålandsposten

Blågröna Växjö satsar tio miljoner kronor på vuxenutbildning. Sedan tidigare har kommunfullmäktige beslutat om fyra miljoner till yrkesutbildning och i den kommande internbudgeten ger Blågröna Växjö i Nämnden för arbete och välfärd sex miljoner ytterligare till Växjölöftet Vuxenutbildning, framkommer i ett pressmeddelande.

”Förstärkningen med tio miljoner kronor kommer bredda vuxenutbildningen och göra det möjligt för fler Växjöbor att skaffa sig en utbildning som leder till jobb, ställa om till ett nytt jobb och lämna bidragsberoende. Ett av Växjölöftets tre åtaganden är arbetskraft för alla Växjöbor, och med den här satsningen tar vi nya steg i att stärka arbetskraften i kommunen, säger representanter från partierna i Blågröna Växjö i pressmeddelandet och fortsätter:

Annons

”Storsatsningen på yrkesutbildning är särskilt viktig för att möta företagens efterfrågan på nya medarbetare. Vilka utbildningar som får fler platser kommer anpassas efter den lokala arbetsmarknadens behov”.

Tillskottet på sex miljoner väntas ge 200-250 nya utbildningsplatser till Växjölöftet Vuxenutbildning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons