Annons

Blogginlägg vill krossa hockeymyter

Publicerad 23 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Smålandspostens hockeyreporter Daniel Enestubbe bloggar om den påstådda publikflykten från den svenska hockeyn. Han menar att myten om att ”Publiken sviker SHL!” inte stämmer.

”Det luktar bara dålig förlorare och sjukt dålig koll om dem som hela tiden måste tycka synd om sig själva och samtidigt göra ett försök att dra hockeyn med sig i fallet”, skriver Daniel Enestubbe.

Annons

För att möta påståendet har han bland annat tittat på publiksnittet de senaste tio åren. Det landade på 5 846 personer den nyss avslutade säsongen och har legat ganska stabilt runt 6 000 åskådare de senaste tio åren. Samtidigt kan man följa den svenska hockeyn i alla apparater för ett par hundralappar i månaden.

”Svensk hockey står sig stark på publiksidan”, skriver Daniel Enestubbe som också vill krossa myten om att SHL är en stängd liga. Där använder han den pågående kvalduellen mellan Karlskrona och AIK som bevis.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons