Annons

Bo Frank: "Böjer oss inte för hot"

Publicerad 10 februari 2016
Foto: Magnus Erlandsson, Smålandsposten
Foto: Magnus Erlandsson, Smålandsposten

Linnéstudenterna hotar att bryta ett samarbete med Växjö kommun och Linnéuniversitetet om försäljningen av studentlägenheter blir av.

– Då ser vi inga möjligheter att jobba vidare med Växjö kommun inför studentstadsutmärkelsen, säger studentkårens ordförande Daniel Svedbjörk i ett pressmeddelande. Samarbetet handlar om att bli Årets studentstad 2018-19. Efter Vxonews artikel om hotet har Bo Frank (M) hört av sig och bemött Svedbjörks uttalande.

Annons

– Vi böjer oss inte för hot. Om inte studentkåren vill samarbeta med kommunen så kan vi inte tvinga dem, säger kommunfullmäktiges ordförande.

Konflikten har blossat upp efter att Växjöbostäder planerar att sälja 659 studentbostäder i höst. En eventuell försäljning av bostäderna skulle, enligt Linnéstudenterna, äventyra samarbetet med Linnéuniversitetet och Växjö kommun. Bo Frank säger att de gärna fortsätter samarbetet men att det inte är Linnéstudenterna som sätter den politiska agendan.

– De får avbryta det men man kommer ingenstans med hot, säger han.

Han menar att studentkåren har en väldigt tydlig socialistisk och politisk agenda och att den genomsnittliga studenten inte bryr sig om vem som äger fastigheten, så länge det bara fungerar som det ska.

– Vi tänker fortsätta och fullfölja det vi jobbat med i ett halvår. Om studenterna vill påverka så får de rösta i valet 2018, säger Bo Frank.

På tisdag tar kommunfullmäktige beslut om studentbostäderna kommer att säljas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons