Annons

Bo Frank: ”Jag blir förbannad”

Ortsdatering • Publicerad 18 mars 2018
Foto: Smålandsposten

Vid en valseger för Alliansen i höst kan det bli stopp för nyckelbiotopsinventeringen i landet. Det får Bo Frank (M), kommunfullmäktiges ordförande i Växjö, att reagera starkt.

– Jag blir förbannad när moderater är emot nyckelbiotoper, man måste ha respekt för det här. Nyckelbiotoper är viktiga som en del i ekosystemet och av ekosystemtjänsterna. Det handlar om en naturlig balans, säger han till ALT.nu.

Annons

Nyckelbiotopsinventeringen genomförs av Skogsstyrelsen och är en av de största naturkartläggningarna i landet. Det är en landsomfattande inventering av skogar med höga naturvärden, så kallad nyckelbiotoper.

– Nyckelbiotoperna innebär i praktiken ett avverkningsförbud eftersom inga certifierade sågverk tar emot timret. Detta slår hårt mot den enskilde skogsägaren och riskerar att leda till en absurd situation där skogsägare som värnar den biologiska mångfalden riskerar en ekonomisk förlust, säger Moderaternas miljöpolitiska talesperson Maria Malmer-Stenergard till Altinget.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons