Annons

Bo Frank rasar: ”Det är sjukt”

Publicerad 23 februari 2018
Foto: Smålandsposten

Under torsdagen gick Amnestys jurist och sakkunnige i diskrimineringsfrågor ut och kritiserade Anna Tenje (M) efter politikerns inspel om böneutrop i Växjö. Kritiken fick Bo Frank, kommunfullmäktiges ordförande och borgmästare i Växjö, att reagera och ta sin partikollega i försvar.

– Jag tycker det är sjukt att Amnesty ger sig på en folkvald politiker, de brukar försvara demokratin och inte muslimska organisationer. Jag begriper inte vad de har med böneutrop och Växjö att göra överhuvudtaget, det är det som jag tycker är poängen. Det är som om Sveriges geologer eller fältryttare skulle ha synpunkter på böneutrop i Växjö, säger Bo Frank (M) till Smålandsposten.

Annons

I samband med att Amnestys kritik mot Anna Tenje blev känt skickade Bo Frank ett mejl till VXOnews reporter med rubriken Amnesti och skrev ”tar parti för fel sak! Hemskt att läsa! I hur många muslimska länder avrättas fångar”.

– Jag tycker Amnesty står för att försöka tysta ner en folkvald politiker som har 95 procent av befolkningen bakom sig. Jag har blivit omvald varje val sedan 1974 med mest antal kryss i Växjö. Jag vet vad medborgarna tycker, säger Bo Frank till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons