Annons

Bo Franks plan: Småland Airlines

Publicerad 28 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

För Småland Airport, Växjö kommun och näringslivet är flyg till och från Växjö prioriterat. För regionens exportföretag är förbindelserna avgörande.

– Vi har en nackdel av att ligga där vi gör. Det är svårare för oss att ta hit kunder än om vi låg i närheten av en storstad. Samtidigt tror vi ju på Växjö och har investerat 130 miljoner kronor här de senaste åren, säger IV-Produkts vd Mattias Sjöberg till Smålandsposten.

Annons

Nextjet slutade förra året flyga till Arlanda och linjen till Schiphol lades ner efter bara några månader. Nu vill kommunalrådet Bo Frank (M) göra något åt saken.

– Vill inget flygbolag så får vi samla ihop pengar och starta ett eget Småland Airlines. Vi skulle egentligen bara kopiera det Pigge Werkelin en gång gjorde med sitt Gotlandsflyg, det kan vid första anblick verka som en galen idé men ganska många sådana har faktiskt visat sig fungera i slutändan, säger han till Smålandsposten.

Idén om ett Småländskt flygbolag lanserade han under torsdagens frukostmöte med Expansiva Växjö. Pengarna ska komma genom crowdfunding och han hoppas att bland annat länets exportföretag kan gå samman.

– Vi är beroende av att få till bättre förbindelser med Stockholm och resten av Europa och det här är något vårt flygplatsbolag sliter hårt med, säger Bo Frank (M) till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons