Annons

Bokslut för Växjögolfaren

Publicerad 6 februari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

För några år sedan blev Alexander Björk världens första börsnoterade golfspelare. Då spelade Växjögolfaren på den Nordiska golftouren Nordic League och hade siktet mot Europatouren. För att finansiera satsningen mot touren sålde han totalt 2 720 andelar för 100 kronor styck, andelar som berättigade till en procentandel av hans prispengar under tidsperioden 2013-2016.

Nu vid årsskiftet löpte andelarna ut och ett bokslut har gjorts. Totalt har 233 ägt andelar i golfaren och det har investerats 272 000 kronor. De har fått 10,3% av Alexander Björks inspelade prispengar och när andelarna gick ut hade 233 000 kronor betalats tillbaka.

Målet att spela Europatouren har infriats och Björk har spelat bra under sin debutsäsong på touren. Han bloggar också på VXOnews, läs hans blogg här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons