Annons

Bolaget misstänks för bidragsfusk för miljoner

Publicerad 29 december 2017
Foto: Lillian Petrovski

Skolverket har inlett en särskild granskning av friskolekoncernen Praktiska Sverige AB, som bland annat har verksamhet i Växjö.

Skolverket misstänker att statliga bidrag för miljoner stannat i bolagets fickor istället för att komma till elever och lärare, rapporterar P4 Väst.

Annons

– Just i det här fallet har vi fått ganska många signaler och vi bedömer det som allvarligt och då har vi valt att tillsätta en särskild granskning. Det är allvarligt om man inte har använt pengarna så som det är tänkt och då måste vi se vad anledningarna är till det, säger Andreas Spång, enhetschef på Skolverkets statsbidragsenhet, till P4 Väst.

Bolaget ska ha fått hundratals miljoner kronor i bidrag från staten de senaste åren. Praktiska Sverige AB har ett 30-tal gymnasieskolor i Sverige.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons