Annons

Böneutrop föreslås i Växjö

Publicerad 12 februari 2018
Foto: Olof Elfverson

Stiftelsen Växjö muslimer vill ha böneutrop i Växjö. Stiftelsen har sökt tillstånd hos polisen att varje fredag skicka ut ett tre minuter långt böneutrop över Araby från en högtalare på fasaden till moskén, skriver P4 Kronoberg.

De vill använda sig av en förinspelad ljudfil och enligt ansökan går böneutropet att jämställa med kyrkklockor och att volymen kan anpassas. Miljö- och hälsoskyddskontoret ska bedöma om ljudnivån kan störa de som bor i närheten, skriver P4 Kronoberg.

Annons

– Det är första gången som vi får en ansökan om böneutrop i Växjö och i regionen, vad jag vet. Som jag ser blir det nog svårt för oss att säga nej, efter som de har fått tillstånd i bland annat Stockholm, säger Pia Ringius, tillståndshandläggare på Växjöpolisen, till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons