Borta borta - hemma bäst

Publicerad 13 maj 2016
Lova Hansson gjorde två mål mot Qbik. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

På bortaplan har det blivit tre raka förluster. Hemma går det otroligt mycket bättre för Växjö DFF. 5-0 mot Sundsvall följdes av 4-0 mot Qbik. Nu har nykomlingen plockat sju av nio poäng hemma på Myresjöhus Arena.

Lova Hansson spräckte nollan när hon höll sig framme efter ett avslut från Ritah Kivumbi efter drygt 20 minuter. 1-0-skytten gjorde också matchens andra mål under inledningen av andra halvlek. Venera Rexhi assisterade till 2-0-målet efter 50 minuter.

Drygt tio minuter senare kom också 3-0. Då höll Venera Rexhi show på högerkanten. Avslutet satt snyggt vid stolproten. Dagens sista DFF-målskytt blev Jonna Ståhl som spikade slutresultatet med sitt 4-0 i 75:e minuten.

Nellie Ohlsson fick pris som bästa hemmaspelare.