Annons

Bössan avgjorde för Växjö DFF

Publicerad 9 oktober 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

[v9fg420u]

Växjö DFF hade inför omgången tre poäng och tre mål upp till Hammarby på uppflyttningsplats. En vinst med flera mål mot bottenlaget Sunnanå hade därför varit bra för Växjö i jakten på Bajen, som vann sin match mot Sirius med 2-1 under lördagen.

Annons

Men söndagens regniga match på Myresjöhus Arena blev jämnare än på pappret och slutade med Växjövinst med 2-1. Men det var bortalaget som tog ledningen efter på övertid i första halvlek.

I andra halvlek blev Anna Anvegård knuffad i straffområdet i den 62:a matchminuten. Domaren blåste straff och Anvegård kunde säkert sätta bollen lågt ner till höger till 1-1.

Anvegård var sedan också inblandad i det matchavgörande målet. I matchminut 74 frispelade hon Sofia "Bössan" Johansson som kunde bredsida in bollen i mål. I och med dagens resultat betyder det också att motståndarna Sunnanå åker ur Elitettan.

Växjö är därmed fortsatt tre poäng och tre mål bakom Hammarby. På fredag möter Växjö DFF tabellfyran Sirius medan Bajen möter Östersund borta på söndag.

I klippen nedan är Smålandspostens sändningar av halvlekarna. I andra halvlek finns bland annat Växjö DFF:s båda mål.

<iframe frameborder="0" scrolling="0" height="332" width="590" src="https://gotamedia2.solidtango.com/widgets/embed/rut9bgzw?auto_play=false&rel=0" allowfullscreen></iframe>

<iframe frameborder="0" scrolling="0" height="332" width="590" src="https://gotamedia2.solidtango.com/widgets/embed/x4zhqxi3?auto_play=false&rel=0" allowfullscreen></iframe>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons