Annons

Så stort är bostadsbehovet i Växjö

Publicerad 30 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Pessimismen är ännu stark när det kommer till bostadsmarknaden. I ett pressmeddelande beskriver Hyresgästföreningen det prekära läget, och hur politikerna inte verkar ha tagit situationen på allvar tidigare.

– Tyvärr har de inte lyssnat på oss och nu står vi här, säger Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost.

Annons

En sammanställning av tidningen Dagens Samhälle visar att Växjö kommer att behöva bygga 8 231 bostäder mellan 2018-2025, vilket motsvarar 1 029 bostäder årligen. I vanlig ordning är det framför allt unga som drabbas, och tvingas bo kvar hemma trots att de helst skulle vilja stå på egna ben.

– Vi får verkligen hoppas att detta kan bli en ögonöppnare för våra folkvalda som styr i kommunerna. Det är dags att vakna och sätta spadarna i marken, säger Björn Johansson.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons