Annons

Bostadsministern om Växjö: "Ett föredöme"

Publicerad 10 maj 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Under dagen har bostadsminister Peter Eriksson (MP) varit på studiebesök i Växjö, där ha bland annat har varit med för att inviga de studentbostäder som nästa år kommer att färdigställas på Campusområdet. Han berättar att han imponeras över kommunens satsning på träbyggnation och hoppas att fler städer väljer att satsa klimatsmart byggande.

Förra hösten påbörjades byggandet av 248 nya studentbostäder i kvarteret Docenten, bostäder som kommer att byggas ovanpå en Ica-butik i anslutning till Campusområdet. Bostäderna byggs just nu som enskilda moduler i Villa Vidas fabrik och kommer sedan lyftas fullt utrustade på plats.

Annons

– Det här är ett unikt byggprojekt och Växjöbostäder tar härmed nästa steg mot ett klimatsmart, hållbart och effektivt industriellt byggande i trä. Att träet kommer från Småland och att bostäderna dessutom byggs här i Växjö gör det till minst sagt närproducerat boende, säger Maria Säterdal, VD på Växjöbostäder.

Lägenheterna beräknas stå lagom till höstterminen 2018 och under dagen var bostadsminister Peter Eriksson (MP) inbjuden att inviga den första färdiga lägenheten – själv imponeras han över Växjös vilja att bygga i trä.

– Här är Växjö definitivt ett föredöme, man visar att det går att bygga bostäder som både är konkurrenskraftiga och klimatsmarta. Att få vara här idag är mycket intressant och inom de närmsta åren hoppas vi på att se allt fler träbyggnadsprojekt runt om i landet. Jag tycker även det är kul att det byggs just studentbostäder, att kunna erbjuda bra bostäder för studenterna är en stor konkurrensfördel för städer.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons