Annons

Böter efter bråk på ridskola

Publicerad 3 mars 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Efter att två kvinnor hamnade i bråk med varandra på en ridskola i Växjö döms en av dem till böter för olaga hot.

Det var i mars förra året som de båda kvinnorna hamnade i bråk med varandra. Målsägande skulle motionera sin häst på ridbanan då den andra kvinnan kom in och skulle sladda av ridbanan med fyrhjuling och harv. Kvinnan började på arbetet fastän målsägande inte var klar med sin häst. Hästen blev rädd och kvinnan ville gå ut med blev blockerad flera gånger.

Annons

Dagen efter möttes de båda kvinnorna igen och då blev det för mycket för den nu dömde kvinnan. Hon tyckte inte att målsägande hade något i stallet att göra efter gårdagens händelser och hotade med att "slå sönder henne", något som hon förnekar i tingsrätten men erkänner i polisförhör.

Den målsägande hade blivit så rädd för hotet att hon inte vågade gå ut med hunden när det var mörkt och tyckte också att det kändes obehagligt att gå förbi ridskolan.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons