Annons

Bra att bo i Växjö

Publicerad 12 maj 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Varje år listar nyhetsmagasinet Fokus kommunerna där det är ”Bäst att bo”. Tillsammans med Internationella Handelshögskolan i Jönköping tittar man på 45 variabler inom bland annat skola, kultur, natur, vård och bostäder.

Växjö kommun tappar något jämfört med föregående år, men hamnar ändå på 19:e plats bland samtliga 290 kommuner i landet. Bland stadskommunerna, där Växjö jämfört med andra kommuner i samma storlek och samma geografiska läge, är kommunen åtta.

– Vi vill alltid sätta invånarna i fokus, kommunen ska vara en, inte bara bra, utan en fantastisk plats att leva, växa upp, arbeta och bli gammal på. Därför är det glädjande att vi åter hamnar högt i Fokus undersökning, även om vi såklart vill bli ännu bättre, säger Bo Frank (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö i ett pressmeddelande.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons