Annons

Brasilianskt semesterparadis i konkurs

Publicerad 10 maj 2016
Foto: Skärmdump
Foto: Skärmdump

Treola förvaltning, som 2004 ägde 97 procent av dotterbolaget Blue Dream Resort i Brasilianska Barra do Cunhau har försatts i konkurs, skriver Smålandsposten.

Det var Ola och Therese Birgersson som inledde projektet med resorten i början av 2002. De har uppmärksammats i bland annat i Svt-serien Familjer på äventyr. Nu är det slut på äventyret då bolaget har försatts i konkurs av Växjö tingsrätt.

Annons

Semesteranläggningen ägs till 49 procent av ett tiotal privatpersoner från Växjötrakten, resterande 51 procent ägs av Terola Invest AB i Gemla.

I ett mejl till privatpersonerna som äger bolaget har Ola Birgersson författat:

”Jag har dom sista dagarna försökt att landa i vetskapen om att vårt livsprojekt faktiskt har misslyckats. Det har varit 14 år av kamp utan dess like som jag aldrig i min vildaste fantasi skulle kunna ha tänkt mig innan vi drog i gång projektet med Blue Dream”.

Han fortsätter att förklara i mejlet att projektet till en början var uppbyggt som ett erbjudande till andra investerare om framför allt avkastning i livskvalitet och emotionella värden. Den ekonomiska biten kom i andra hand. "Någonstans på vägen ändrades detta synsätt", skriver han.

Charlotte Stjernkvist

Ola Birgersson. Foto: Per-Erik Sandebäck
Ola Birgersson. Foto: Per-Erik Sandebäck
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons