Brodeckis magi avgjorde seriefinalen

Växjö Lakers visade klass när man vann seriefinalen borta mot Färjestad. Klass var också Adam Brodeckis avgörande 3–1-mål.
Karlstad • Publicerad 24 oktober 2017

Efter drygt fyra minuter av slutperioden lade Adam Brodecki upp pucken på klubban bakom Färjestads målvakt Stefan Steen. Han lyckades få den att stanna där tills den låg i nätet. Ett magiskt mål som lär finnas med i omröstningen till säsongens mål om ett par månader.

Adam Brodeckis konst betydde 3–1 i matchen där Växjö Lakers vände. Färjestad tog tidigt ledningen, men i slutet av första perioden kvitterade Andrew Calof. I andra perioden tog Lakers också ledningen. Elias Pettersson gjorde mål för andra matchen i rad. När Färjestad jagade i slutet av matchen svarade Viktor Fasth för flera riktiga klassräddningar.

Växjö Lakers bröt därmed sviten på två raka förluster och kommer hem med en riktigt tung trea. Nu väntar två heta hemmamatcher senare i veckan. På torsdag kommer Frölunda på besök och på lördag väntar säsongens första derby mot HV71.