Bröt polisens näsa med kofot

Publicerad 24 augusti 2016
Foto: Lennart Ernstsson
Foto: Lennart Ernstsson

Två män döms i Växjö tingsrätt för försök till grov stöld. Den ene döms till skyddstillsyn, medan den andre även döms för häleri och för våld mot tjänsteman – detta efter att ha brutit en polismans näsa med en kofot. Den sistnämndes straff blir därför 120 timmars samhällstjänst och ett skadestånd på över 20 000 kronor.

Det började med att de båda männen gjorde inbrott i en lägenhet på Öster i Växjö i fjol. När polis kom till platsen slängdes en kofot i ansiktet på den ene polismannen, vilket ledde till en näsfraktur och en längre tids hjärnskakning.

Mannen med kofoten har nekat till såväl attacken som inbrottet, och säger att han varit i området för att köpa sex av två kvinnor. Det var därför han flydde från polisen. Han anklagar även polis för att ha planterat hans saliv på brottsplatsen, för att på så vis kunna sätta dit honom.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.