Annons

Brottsutsatta barn slipper slussas

Publicerad 29 mars 2016
Barnet på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Charlotte Stjernkvist
Barnet på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Charlotte Stjernkvist

Tillsammans med Polismyndigheten, Region Kronoberg och Åklagarkammaren ska alla kommuner i Kronobergs län driva ett Barnahus.

I Barnahuset ska brottsutsatta barn tas om hand av en samordnad verksamhet. I dag slussas barn runt och måste då upprepa sina vittnesmål för flera olika personer. Nu slipper de det då allt sker på en och samma plats.

Annons

En samordnare och en socionom kommer att arbeta på Barnahuset.

– Det krävs att man har lång erfarenhet av de här delarna och en bred kunskap inom socialtjänstens verksamhet och barn- och ungdomsvård. Utifrån ett barnperspektiv är ett Barnahus en kvalitetsökning för de mest utsatta barnen, säger Anders Fransson, projektledare på Region Kronoberg till Smålandsposten.

Lokalen blir det gamla Dockanhuset, på Västra Esplanaden. Verksamheten flyttar in i slutet av året och Anders Fransson, är glad över placeringen.

– Lokalen är värd att vänta in eftersom den är väldigt bra för den här verksamheten. Den ligger alldeles ypperligt till. Vi blir granne med barn- och ungdomshälsan och ungdomsmottagningen, säger han till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons