GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Bryggeri får inte sälja öl

     Publicerad 25 november 2017
     Bilden har inget med aktuella händelsen att göra.
     Bilden har inget med aktuella händelsen att göra.
     Foto: BO STRÖBERG, SMÅLANDSPOSTEN

     Trädskogens Bryggeri i Åryd har velat sälja sin folköl tillsammans med ölkorv på julmarknader. Men nu har både Växjö kommun och Förvaltningsrätten i Växjö sagt nej.

     – Det känns så klart tråkigt. Vi hade gärna spridit budskapet kring lågprocentig lokalproducerad hantverksöl, det är det vi brinner för. Ett beslut är ett beslut och vi får väl överklaga, säger Robert Andersson, en av delägarna i mikrobryggeriet, till Smålandsposten.

     Bryggeriet ville sälja folkölen i samband med Kulturparkens Smålands marknader den 2 och 3 december. En alkoholhandläggare på Växjö kommun har i ett beslut skrivit att bolaget inte får sälja ölen vid julmarknaderna eftersom det inte är vid tillverkningsstället, skriver Smålandsposten.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer