Annons

BUP-personal kräver chefen tillbaka

Publicerad 29 november 2016
Foto: JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN

Förra veckan fick Ann Lund, verksamhetschef på barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Växjö, lämna sin post med omedelbar verkan, nu reagerar personalen mot avsättningen, skriver Smålandsposten.

"Att avsätta en välfungerande chef, drastiskt och utan förvarning, blir obegripligt mot bakgrund av klinikens positiva arbetsklimat och goda arbetsresultat. Att avsättningen inte följt gängse samverkansrutiner är anmärkningsvärt och det sätt som det genomförts på utgör i sig ett allvarligt hot mot vår arbetsmiljö och grund för misstroende mot centrum- och regionledningen" skriver 49 medarbetare till hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Charlotta Svanberg (S) enligt Smålandsposten.

Annons

Under tisdagseftermiddagen höll Annika Hull, centrumchefen som avsatte Ann Lund, ett stormöte med personalen på BUP. Läs mer om det här.

LÄS MER

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons