Annons

Burish till attack mot disciplinnämnden

Publicerad 25 januari 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Adam Burish lämnade Växjö Lakers för Malmö Redhawks för cirka två veckor sedan. Nu är han avstängd från tre matcher och ska dessutom böta 6 000 kronor. Orsaken är en svingad klubba, skriver Expressen.

Det var i lördags i slutet av den första perioden borta mot Djurgården som Adam Burish svingade sin klubba mot Djurgårdens Marcus Sörensen.

Annons

Klubban träffade aldrig men de båda hockeyspelarna rök ihop med varandra på isen och fick två minuters utvisning var.

Att klubban inte träffade tog disciplinnämnden ingen hänsyn till. De ser allvarligt på händelsen och sätter nu ner foten rejält genom att stänga av honom i fyra matcher varav en omvandlas till böter.

Detta har gjort den forne Lakersspelaren vansinnig. I ett sms till Expressen skriver han:

– Disciplinnämnden är ett skämt. Det är oansvarigt hur de hanterar de här situationerna. Nämnden med några jurister och läkare och kvinnor som aldrig har utövat sporten får påverka spelares karriärer. Jag fick inte tala med någon eller ge någon förklaring. Jag såg en spelare den här säsongen som svingade sin klubba och träffade en spelare i huvudet vilket ledde till ett blödande sår, den spelaren fick en varning.

Sågningen slutar inte där. Adam Burish fortsätter i ännu ett sms till Expressen:

– Genom att stänga av mig för något som aldrig hände har de lagt ribban så att de aldrig kan hålla en konsekvent nivå. De kommer att uppmuntra filmningar och fejkade skador och förvandla en tuff sport till fotboll. Så om en spelare försöker fälla en annan och missar ska han då bli utvisad för att han kunde ha fällt honom? Det är den utgångspunkten de har satt med min avstängning för något som inte hände men som de tror kunde ha hänt. Det är en oansvarig och inkonsekvent dom och jag skulle älska möjligheten att prata med nämnden och säga till dem att eftersom de inte ville ge mig chansen att tala till dem innan de kom fram till denna komiska avstängning.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons