Annons

Busschaufförers bod borta

Växjö • Publicerad 1 maj 2018
Foto: Per Jodenius

Busschaufförerna i Växjö fortsätter att kämpa för ett nytt personalutrymme. Nu försvinner den bod som man haft på Kronobergsgatan.

– Vi håller på och slåss för ett nytt personalutrymme. Boden fick vi inte ha kvar för det fanns inget vatten i den, säger Vaida Pizarro, busschaufför och fackförbundets Kommunals skyddsombud och arbetsplatsombud till Smålandsposten.

Annons

Nu kan chaufförerna gå på toaletten hos Trädgård de luxe. Däremot har de ingen plats för att äta eller vila vid den busshållplatserna på Kronobergsgatan.

– Toalettproblemet är löst tills vidare i en fastighet bredvid bussterminalen. Vi fick inte tillstånd att ha boden kvar. Just nu får chaufförerna använda lunchrummet vid resecentrum, säger Thomas Nilsson, trafikdirektör på Länstrafiken Kronoberg till Smålandsposten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons