Annons

Butikschef i Växjö fick inte lön

Publicerad 2 oktober 2017
Foto: Robin Sparf, Smålandsposten

En butikschef i Växjö fick inte ut någon lön. När hon frågade varför fick hon till svars att hon misskött klädbutiken och att hennes anställning avslutats med omedelbar verkan. Nu får hon ett rejält skadestånd, skriver Smålandsposten.

Det var i höstas som ett klädföretag skulle etablera sig i centrala Växjö. Kvinnan fick jobbet med en provanställning som sedan kunde övergå i en tillsvidareanställning. Efter att butiken öppnat gick försäljningen trögt och kvinnan fick inte sin första lön. När hon sedan ringde fick hon veta att hennes anställning avslutats, vilket ledde till att hon tog ärendet till rätten.

Annons

I rättegången har företaget hävdat försäljningen inte nått upp till budgeten och att de därför dragit av det på butikschefens lön. Tingsrätten menar dock att klädföretaget brutit mot flera laget ska betala lön och skadestånd på sammanlagt 100 000 kronor till kvinnan, skriver Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons