Annons

Byggbolaget efter stora raset i Växjö

Publicerad 6 december 2017
Foto: NellieOhlsson.se

– Vi kommer att göra allt för att utreda de bakomliggande faktorerna, säger Peab AB i Sveriges presschef Kajsa Jacobsson till Smålandsposten efter onsdagens stora ras i Växjö.

Strax efter klockan 11 ska ett 300 kvadratmeter stort område på innergården av nybygget i korsningen Drottninggatan/Södra Järnvägsgatan ha rasat ner i ett garage. Det finns i nuläget inga uppgifter på vad som kan ha orsakat det stora takraset.

Annons

– Vi måste ta reda på hur detta har kunnat ske för att förhindra att något sådant här inte ska kunna ske igen. Det blir en genomgång av allt i byggnationen, tillvägagångssättet. Det blir en mycket noggrann utredning. Sådant här får bara inte hända, säger Kajsa Jacobsson till Smålandsposten.

Enligt HSB Sydost, som anlitat Peab för att bygga bostäderna, är det Peabs ansvar i rollen som totalentreprenör. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons