Annons

Bygge i Växjö kan prisas

Publicerad 14 november 2017
Foto: Barometern

Varje år delar Byggkeramikrådet ut ”Stora Kakelpriset” till den arkitekt eller motsvarande som varit ansvarig för den bästa utformningen av ett projekt i Sverige, där kakel och klinker använts på ett sätt som tillvaratar materialets egenskaper på ett bra sätt.

En av tre finalister i årets pris är nybygget Skärvet äldreboende i Växjö. Vinnaren presenteras den 30 november och priset är ett personligt resestipendium på 50 000 kronor.

Byggkeramikrådet: ”Klinker skapar livfull fasad med textil karaktär. Gestaltningen har en stark koppling till byggnadssättet. Genom att introducera fler fogar än element, och kombinera fyra grafiska fält av mönsterlagda klinker, skapas på ett rationellt sätt en variation i fasaden. Helheten påminner om ett textilt mönster eller en virkad duk. Entréer, fönster och takvolymer markeras i en kompletterande varm kopparmetallicplåt””
Annons

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons